Tablete

NEOFEN forte

NEOFEN forte

NEOFEN FORTE filmom obložene tablete pripadaju skupini nesteroidnih protuupalnih lijekova i antireumatika koji ublažavaju bolove, snižavaju povišenu tjelesnu temperaturu i djeluju protuupalno.

INDIKACIJE

NEOFEN FORTE filmom obložene tablete primjenjuju se za kratkotrajno ublažavanje blagih do srednje jakih bolova različitog porijekla: glavobolje, uključujući i migrenu, bolova u leđima, mišićima i/ili zglobovima, zubobolje, bolova koji potječu od živca (neuralgija), menstruacijskih bolova i bolova kod predmenstruacijskog sindroma te bolova reumatskog porijekla.

NEOFEN FORTE filmom obložene tablete primjenjuju se i za ublažavanje tegoba uslijed obične prehlade i gripe te za snižavanje povišene tjelesne temperature.

DOZIRANJE

Odrasli i djeca starija od 12 godina

Početna doza je 1 tableta. Ako je potrebno, nastaviti uzimati 1 tabletu svakih 4-6 sati, ali ne više od 3 tablete dnevno. Tableta se može uzeti s hranom ili nakon obroka, s dosta tekućine.

Djeca mlađa od 12 godina

Ne preporučuje se primjena u djece mlađe od 12 godina bez savjeta liječnika.

Starije osobe

Nema potrebe za prilagodbom doze.

Bolesnici s poremećenim radom bubrega, jetre i srca

Prije primjene NEOFEN FORTE filmom obloženih tableta preporučuje se savjetovati se s ljekarnikom ili liječnikom.

Odrasli

Za ublažavanje bolova lijek se može uzimati do 10 dana, a za snižavanje povišene tjelesne temperature do 3 dana. Ukoliko se nakon uzimanja NEOFEN FORTE filmom obloženih tableta ne ublaže tegobe, ako dođe do pogoršanja postojećih ili se pojave novi simptomi potražiti savjet ljekarnika ili liječnika.

Djeca starija od 12 godina

Ako je u djece starije od 12 godina, uključujući i adolescente, lijek potrebno uzimati 3 dana, odnosno ako se simptomi pogoršaju, potrebno je zatražiti savjet liječnika.


UPUTA O LIJEKU

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika. Neofen sadrži ibuprofen.