NEOFEN Combo

Jedna filmom obložena tableta sadrži 200 mg ibuprofena i 500 mg paracetamola.

NEOFEN COMBO 200 mg/500 mg filmom obložene tablete

Indikacije

Za kratkotrajno ublažavanje blage do umjerene boli povezane s migrenom, glavoboljom, bolovima u leđima, menstrualnim bolovima, zuboboljom, reumatskim i mišićnim bolovima, bolovima zbog neupalnog artritisa, kao i za simptome prehlade i gripe, grlobolju i vrućicu.

Ovaj je lijek posebno prikladan za bol koja zahtijeva jaču analgeziju nego s pojedinačnim ibuprofenom ili paracetamolom. NEOFEN COMBO je indiciran kod odraslih starijih od 18 godina.

Doziranje

Za primjenu kroz usta i samo za kratkotrajnu upotrebu. Najnižu učinkovitu dozu potrebno je primjenjivati tijekom najkraćeg razdoblja potrebnog za ublažavanje simptoma.

Nemojte uzimati NEOFEN COMBO dulje od 3 dana. Ako se Vaši simptomi pogoršaju ili ne poboljšaju, javite se svom liječniku.

Odrasli

Uzmite jednu tabletu s vodom i hranom, do tri puta dnevno. Razmak između doza treba biti najmanje 6 sati. Ako jedna tableta nije dovoljna za ublažavanje simptoma, može se uzeti najviše 2 tablete do tri puta dnevno. Razmak između doza treba biti najmanje 6 sati. Ne uzimajte više od 6 tableta tijekom 24 sata (što je ekvivalentno 3000 mg paracetamola i 1200 mg ibuprofena dnevno).

Primjena u djece i adolescenata

NEOFEN COMBO se ne smije primjenjivati u djece mlađe od 18 godina.

Pakiranje:

10 tableta u kutiji.
20 tableta u kutiji.

Uputa o lijeku

saznaj više