Kada je razvojni tim farmaceutske tvrtke Belupo još 1999. razvio ibuprofen u dozi od 200 mg koji je prvi na hrvatskom tržištu postao dostupan u bezreceptnom statusu, malo tko je mogao predvidjeti da će 15-tak godina kasnije upravo taj isti ibuprofen pod zaštićenim imenom Neofen biti jedan od vodećih Belupovih lijekova za ublažavanje različitih vrsta bolova i snižavanje temperature.

Danas pod imenom Neofen nalazimo impresivnu paletu od čak 12 lijekova s analgetskim učinkom koji dolaze u različitim oblicima (filmom obložene tablete, orodisperzibilne tablete koje se otapaju u ustima, sirup, čepići te kao gel i sprej za lokalnu primjenu), pakiranjima i dozama. Upravo širina palete Neofena omogućava primjenu lijeka u različitim bolnim stanjima te različitim dobnim skupinama: od dojenčadi i djece do odraslih osoba.

Neofen sadrži ibuprofen, nesteroidni protuupalni lijek koji ima trostruko djelovanje: protiv bolova različite vrste, upale te povišene tjelesne temperature. Neofen djeluje analgetski blokirajući lučenje tvari koje izazivaju bolni impuls i koje se stvaraju na mjestu boli.

Stoga je Neofen namijenjen za kratkoročno ublažavanje bolova:

-  Glavobolje i migrene

-  Boli u leđima

-  Zubobolje

-  Neuralgije

-  Menstrualne boli te kod predmenstrualnog sindroma

-  Bolova reumatskog podrijetla

-  Mišićne boli

-  Bolova i tegoba uslijed obične prehlade i gripe.

Neofen je dostupan u ljekarnama bez liječničkog recepta.